فهرست مطالب

مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش - پیاپی 25 (بهار 1402)

نشریه مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش
پیاپی 25 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/10
  • تعداد عناوین: 6
|
  • جبرئیل پوزش جدیدی، فرناز سیفی اسگ شهر*، لطفعلی بلبلی، کریم آزالی علمداری، آمنه پوررحیم قورقچی صفحات 8-20
    زمینه و هدف

    عدم تعادل برخی میکرو -ریبونوکلییک اسیدها و آپوپتوزیس ناشی از آن ها، نقش مهمی در انفارکتوس میوکارد  دارد. با توجه به نقش مکمل کورکومین و تمرینات تناوبی شدید (HIIT) بر این عوامل، هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر HIIT و کورکومین بر بیان ژن miR-133 و miR-1 بطن چپ موش های صحرایی نر مدل انفارکتوس میوکارد ناشی از ایزوپروترنول بود.

    روش تحقیق:

     تعداد 40 سر موش صحرایی نر پس از القای انفارکتوس میوکارد از طریق تحت تزریق درون صفاقی ایزوپرترنول (با دوز 100 میلی گرم/کیلوگرم وزن بد  در دو روز متوالی)، به طور تصادفی در چهار گروه HIIT، کورکومین، HIIT + کورکومین و کنترل تقسیم شدند. HIIT شامل هشت هفته متشکل از پنج جلسه تمرین در هر هفته بود که هر جلسه شامل 10 وهله چهار دقیقه ای دویدن با سرعتی در حد 85 تا 90 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی (vVO2max) و دو دقیقه بازگشت به حالت اولیه فعال با شدت 50 تا 60 درصد vVO2max در بین وهله ها بود. کورکومین روزانه 15 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت گاواژ خورانده شد. بیان ژن های miR-1 و miR-133 با استفاده از روش Real-Time PCR بررسی گردید و داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری 0/05>p تحلیل شدند.

    یافته ها

    در هر سه گروه مداخله شامل HIIT، کورکومین و مداخله توام، بیان miR-1 کاردیومیوسیت ها به طور معنی دار کمتر (0/001=p) و بیان miR-133  (p=0/001) بیشتر از گروه کنترل بود. با این حال، بیان ژن در هر دو متغیر مورد بررسی پس از HIIT + مکمل نسبت به مکمل تنها، با تغییر معنی دار بیشتری (به ترتیب با 0/006=p و 0/01=p) همراه بود.

    نتیجه گیری

    احتمالا تجویز مکمل کورکومین به همراه HIIT پس از انفارکتوس میوکارد، با بهبود عملکرد قلبی همراه می باشد؛ اما به دلیل محدودیت های تحقیق، به تحقیقات بیشتری نیاز است.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، کورکومین، بیان ژن miR-1 و miR-133، انفارکتوس میوکارد
  • حسن نقی زاده*، فائزه حیدری صفحات 22-36
    زمینه و هدف

    تاثیر تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) همراه با مصرف کورکومین بر شاخص های التهابی در افراد با سندرم متابولیک هنوز به طور دقیق مشخص نیست. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر تعاملی 12 هفته HIIT همراه با مصرف کورکومین بر سطوح پلاسمایی اینترلوکین-6 (IL-6)، عامل نکروز دهنده تومور-آلفا (TNF آلفا) و پروتیین واکنشگر C (CRP) در مردان مبتلا به دیابت نوع دو با چربی خون بالا بود.

    روش تحقیق:

     بدین منظور، 60 مرد مبتلا به دیابت نوع دو با چربی خون بالا (شاخص توده بدن 51/1±31/09 کیلوگرم/مترمربع) به صورت تصادفی در چهار گروه 15 نفره شامل گروه HIIT، HIIT+ مصرف کورکومین، مصرف کورکومین، و کنترل-دارونما قرار گرفتند. مداخله HIIT و مصرف 2100 میلی گرم کورکومین سه نوبت در روز، به مدت 12 هفته انجام شد. نمونه گیری با فاصله زمانی 24 ساعت در پیش آزمون و 48 ساعت پس از آخرین جلسه صورت گرفت. شاخص های IL-6، TNF آلفا و CRP به روش الایزا سنجش شدند. نتایج با استفاده از روش تحلیل کوواریانس دو راهه  و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری 0/05>p استخراج گردید.

    یافته ها

    بیشترین تغییرات معنی دار در شاخص توده بدن با 78/5 درصد کاهش (0001/0=p)، چربی بدن با 20/62 درصد کاهش (0/002=p) و حداکثر اکسیژن مصرفی با 11/74 درصد افزایش (0/04=p) در گروه HIIT + مصرف کورکومین مشاهده شد. اثر تعاملی HIIT و مصرف کورکومین سبب کاهش معنی دار TNF آلفا (0/01=p)، IL-6 (p=0/01) و CRP (p=0/02) شد. اثر اصلی HIIT به طور معنی داری TNF آلفا (0/01=p)، IL-6 (p=0/02) و CRP (p=0/03) را کاهش داد و کورکومین باعث کاهش معنی دار TNF آلفا (04/0=p)، IL-6 (0/03=p) و CRP (0/03=p) گردید. بیشترین کاهش معنی داری از پیش آزمون تا پس آزمون در TNF آلفا (87/7 درصد، 0/0001=p)، IL-6 (23/09 درصد، 0/0001=p) و CRP (53/75 درصد، 0/0001=p) در گروه HIIT + مصرف کورکومین مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    مداخله HIIT همراه با مصرف کورکومین در مقایسه با اثر هر کدام به تنهایی، باعث بهبودی بیشتر در نشانگرهای التهابی مردان مبتلا به دیابت نوع دو با چربی خون بالا می شود.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی، کورکومین، نشانگرهای التهابی، دیابت نوع دو، سندرم متابولیک
  • سیده زلیخا هاشمی چاشمی، سهیل عزیزی*، علی قائمیان، مهنا غلامی صفحات 38-52
    زمینه و هدف

    انجام تمرینات ورزشی به همراه مصرف قهوه سبز می تواند به عنوان یک راهکار برای کنترل چاقی در نظر گرفته شود. هدف مطالعه حاضر، مقایسه تاثیر تمرینات هوازی، مقاومتی و ترکیبی به همراه مصرف قهوه سبز، بر سطوح سرمی آیریزین، مایونکتین و مقاومت به انسولین در زنان چاق بود.

    روش تحقیق: 

    در این پژوهش نیمه تجربی، 60 آزمودنی زن با دامنه سنی 5±25 سال و شاخص توده بدنی5±30 به صورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی به پنج گروه 12 نفری شامل: تمرین هوازی+مکمل، تمرین مقاومتی+مکمل، تمرین ترکیبی+مکمل، مکمل و کنترل تقسیم شدند. شدت تمرین هوازی 50 تا 75 درصد حداکثر ضربان قلب و شدت تمرین مقاومتی 55 تا 70 درصد یک تکرار بیشینه بود. تمرینات طی هشت هفته با تکرار سه روز در هفته انجام شدند. قهوه سبز روزانه قبل از شام به میزان 400 میلی گرم مصرف شد. 24 ساعت قبل از اولین و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین نمونه های خونی در حالت ناشتا گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های تحلیل کوواریانس و بونفرونی در سطح 0/05>p استفاده گردید.

    یافته ها

    سطوح آیریزین و مایونکتین در گروه های تمرین و قهوه سبز نسبت به پیش از تمرین و نسبت به سایر گروه ها، افزایش معنی داری داشت. به علاوه، مقاومت به انسولین بعد از تمرین هوازی و ترکیبی به همراه مکمل نسبت به سایر گروه ها و حتی نسبت به پیش از تمرین نیز کاهش معنی داری پیدا کرد؛ اما بعد از تمرین مقاومتی و مکمل مقدار آن نسبت به سایر گروه ها افزایش داشت.

    نتیجه گیری

    هر سه تمرین اجرا شده همراه با مکمل قهوه سبز، با افزایش مایوکاین هایی مانند آیریزین و مایونکتین، علاوه بر تاثیر بر ترکیب بدن و کاهش وزن، باعث بهبود عمل انسولین و کاهش مقاومت به انسولین شدند؛ با این حال اجرای تمرین ترکیبی و هوازی همراه با مکمل، در مقایسه با تمرین مقاومتی همراه با مکمل، بهبود بیشتری در انسولین و مقاومت به انسولین ایجاد کرد.

    کلیدواژگان: تمرین ورزشی، قهوه سبز، مایونکتین، آیریزین، چاقی
  • افشار جعفری*، مریم تقی زادفانید، سعید نیکوخصلت، یوسف بافنده تیز صفحات 54-67
    زمینه و هدف

    سندروم اختلالات گوارشی (افزایش آسیب و نفوذپذیری روده و اندوتوکسمی)، از عوامل محدود کننده و شایع در فعالیت های ورزشی شدید و دراز مدت می باشد. با توجه به روشن نبودن اثرات حاد و درازمدت تمرینات تناوبی با شدت بالا (HIIT) بر عملکرد دستگاه گوارش، مطالعه حاضر با هدف تعیین اثرات تک جلسه ای و هشت هفته ای HIIT بر برخی از علایم و نشانگرهای سندروم اختلال گوارشی دختران ورزشکار انجام شد.

    روش تحقیق:

     تعداد 20 دختر ورزشکار، در قالب یک طرح نیمه تجربی دو گروهی شامل گروه کنترل (10 نفر) و گروه HIIT (10 نفر) در مطالعه شرکت کردند. قرارداد ورزشی تک جلسه ای شامل 18 بار دویدن 400 متر با شدت 100 تا 110 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی بود که در دوره تمرین (هشت هفته) از نه به 18 تکرار 400 متر رسید. نمونه خون قبل، بلافاصله و دو ساعت پس از اجرای قرارداد های ورزشی جمع آوری گردید. شاخص های پروتیین متصل به اسید چرب روده (I-FABP)، زونولین، لیپوپلی ساکارید (LPS) و ایمونوگلوبین ام (IgM) سرم به روش الایزا اندازه گیری شدند و سپس، همه داده ها با استفاده از روش های آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و ویلکاکسون در سطح معنی داری 05/0>p نتایج استخراج گردید.

    یافته ها

    یک جلسه HIIT در ابتدا و انتهای دوره تمرین، موجب افزایش معنی دار I-FABP، زونولین، LPS و کاهش معنی دار غلظت IgM سرمی شد (0/05>p) و تنها تغییرات زونولین در جلسه ابتدایی؛ و زونولین و IgM در جلسه انتهایی دوره HIIT، پس از گذشت دو ساعت به حالت اولیه برگشت. تفاوت غلظت LPS و IgM گروه های کنترل و HIIT پس از هشت هفته تمرین معنی دار نبود (0/05<p).

    نتیجه گیری

    ممکن است یک جلسه HIIT باعث افزایش نفوذپذیری FABP روده ای و اندوتوکسمی دستگاه گوارش شود؛ اما سازگاری مثبت ناشی از انجام یک دوره HIIT (هشت هفته)، بهبود پاسخ ورزشی نشانگرهای یکپارچگی روده ای دختران ورزشکار را در پی دارد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی با شدت بالا، آسیب روده، نفوذپذیری روده، سندروم اختلال گوارشی
  • سپیده پورصادقی*، مجید کاشف، فرشته شهیدی صفحات 68-77
    زمینه و هدف

    اختلال در روند مرگ سلولی به شکل کاهش یا افزایش غیر طبیعی، منجر به بروز بیماری هایی از جمله، امراض قلبی - عروقی می شود. ورزش محرک فیزیولوژی قوی است که با تاثیر بر تعدادی از مسیرهای پیام دهی خارج و داخل سلولی، به طور مستقیم یا غیرمستقیم، بر روند آپوپتوزیس اثر می گذارد. هدف تحقیق حاضر بررسی اثر تمرین هوازی در آب بر بیان ژن های Apaf-1، سیتوکروم C و کاسپاز-9 بافت قلب در رت های تزریق شده با پراکسید هیدروژن بود.

    روش تحقیق: 

    تعداد 24 سر رت نژاد ویستار با وزن تقریبی 10±190 گرم، به طور تصادفی ساده به چهار گروه شامل گروه های پراکسید هیدروژن، پراکسید هیدروژن + تمرین، شم و کنترل تقسیم شدند و طی شش هفته، هر هفته پنج روز، و به مدت 60 دقیقه در هر جلسه؛ به اجرای  تمرین هوازی در آب وادار شدند. به همه گروه ها به غیر از گروه های کنترل و شم، به میزان یک میلی مول آب اکسیژنه به صورت درون صفاقی تزریق شد. زمان 48 ساعت بعد از آخرین جلسه و پس از 10 تا 12 ساعت ناشتایی، رت ها با گاز CO2 بیهوش شدند و بافت برداری از آن ها انجام شد. به منظور اندازه گیری بیان ژن ها از روش Real Time PCR و برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی  شفه در سطح معنی داری 0/05≥p استفاده شد.

    یافته ها

    تزریق درون صفاقی پراکسید هیدروژن، بیان ژن های مسیر داخلی آپوپتوزی را نسبت به گروه شم و کنترل افزایش داد (0001/p=0)؛ در حالی که مداخله شش هفته ای تمرین هوازی در آب باعث کاهش معنی دار (0001/p=0) بیان ژن های Apaf-1 سیتوکروم C، و کاسپاز-9 در گروه پراکسید هیدروژن + تمرین نسبت به گروه پراکسید هیدروژن گردید.

    نتیجه گیری

    تمرین هوازی در آب، کاهش تاثیرات نامطلوب آپوپتوزیس بافت قلب، آسیب کمتر سلولی و در نهایت، سلامتی بدن را به همراه دارد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی در آب، آپوپتوزیس، بیان ژن
  • لیلا غزاله*، زهره چشمی، رسول اسلامی صفحات 78-87
    زمینه و هدف

    نتایج پژوهش ها در زمینه تاثیر خستگی عصبی- عضلانی بر هم انقباضی عضلات، ناهمسو و نامشخص است. علت این ناهمسویی ها را احتمالا می توان ناشی از تفاوت در نوع پروتکل های خستگی به لحاظ بار تمرین حین اجرای فعالیت مقاومتی دانست. هدف پژوهش حاضر مقایسه تاثیر دو پروتکل خستگی ناشی از تکرارهای قدرتی و استقامتی در  فعالیت مقاومتی، بر هم انقباضی عضلانی حین اجرای حرکت پرس پا بود.

    روش تحقیق: 

    تعداد 10 زن سالم فعال با میانگین سنی 97/2±7/24 سال در پژوهش حاضر شرکت کردند. شرکت کنندگان در سه جلسه جداگانه به آزمایشگاه مراجعه کردند. جلسه اول میزان وزنه برای یک تکرار بیشینه در حرکت پرس پا تعیین شد. در جلسات دوم و سوم، پروتکل های خستگی قدرتی و استقامتی در حرکت پرس پا به ترتیب با 90 و 50 درصد حداکثر تکرار بیشینه اجرا گردید. فعالیت الکتریکی چهار عضله راست رانی، پهن داخلی، پهن خارجی و دوسر رانی حین اجرای حرکت پرس پا، توسط دستگاه الکترومایوگرافی بی سیم (مدل نوراکسون) ثبت شد. هم انقباضی عضلات منتخب در سه تکرار از مجموعه تکرارهای پرس پا (پیش از خستگی، میانی و واماندگی) برای هر آزمودنی محاسبه و با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    هم انقباضی عضلات راست رانی و دوسر رانی (0/03>p)، عضلات پهن خارجی و دوسر رانی (0/01>p)، و عضلات پهن داخلی و دوسر رانی در اثر خستگی به طور معنی داری کاهش یافت (0/01>p). اما میزان هم انقباضی عضلات پهن داخلی و پهن خارجی در اثر خستگی تغییر معنی داری نکرد. تغییرات مذکور در هر دو نوع پروتکل خستگی ناشی از تکرارهای قدرتی و استقامتی، یکسان بود (0/05>p).

    نتیجه گیری

    هر دو نوع پروتکل خستگی ناشی از تکرارهای قدرتی و استقامتی در فعالیت مقاومتی، منجر به کاهش هم انقباضی در سه جفت از چهار جفت عضله منتخب شد. یافته مهم پژوهش حاضر عدم تفاوت در تاثیر پروتکل خستگی ناشی از تکرارهای قدرتی و استقامتی بر هم انقباضی عضلانی بود.

    کلیدواژگان: خستگی، تمرین مقاومتی، هم انقباضی عضلانی، واماندگی
|
  • Gabrial Pouzesh Jadidi, Farnaz Seifi-Skishahr *, Lotfali Bolboli, Karim Azali Alamdari, Amenh Pourrahim Ghouroghch Pages 8-20
    Background and Aim

    Imbalance of some microRNAs and its cell apoptosis has an important role in myocardial infarction. Based on the role of curcumin supplementation and high-intensity interval training (HIIT) on myocardial infarction, the aim of this study was to investigate the effects of these types of training and supplementation on left ventricular gene expression levels of miR-133 and miR-1 in the isoproterenol-induced myocardial infarction (MI) rat model.

    Materials and Methods

    Forty male Wistar rats were randomly divided into four groups as: HIIT, curcumin, HIIT+curcumin and control groups, following induction of MI via intraperitoneal injection of isopretrenol (100 mg/kg/day) within two consecutive days. The HIIT protocol was performed during eight weeks (five sessions per week), each session was consisted of 10 bouts of running occasions (each for four min) at 85 - 90% of vVo2max with two min rest intervals at 50 to 60% of vVO2max. Moreover, Curcumin (15 mg/kg) was administered daily via gavage. The gene expression levels of miR-1 and miR-133 were evaluated using Real-Time PCR method and the data were analyzed using one-way analysis of variance and Tukey post hoc test at the significance level of p<0.05.

    Results

    Although, in all three intervention groups of HIIT, curcumin and HIIT+curcumin, the cardiomyocytes miR-1 gene expression level was significantly lower (p=0.001), while miR-133 expression level was higher (p=0.001) than control group. However, gene expression in both variables after HIIT+curcumin showed more changes than curcumin group (p=0.006 and p=0.01 respectively).

    Conclusion

    Probably, curcumin supplementation along with HIIT training after myocardial infarction is associated with improvement of cardiac function; but due to research limitations, more research is needed.

    Keywords: High intensity interval training, Curcumin, miR-1 & miR-133 gene expression, Myocardial infarction
  • Hasan Naghizadeh *, Faeze Heydari Pages 22-36
    Background and Aim

    The effect of high-intensity interval training (HIIT) along with curcumin consumption on inflammatory markers in people with metabolic syndrome still is unclear. The aim of this study was to evaluate the effect of 12 weeks of HIIT along with curcumin consumption on plasma levels of interleukin-6 (IL-6), tumor necrosis factor alpha (TNF-alpha) and C-reactive protein (CRP) in men with type II diabetes along with hyperlipidemia.

    Materials and Methods

    60 men with type II diabetes and hyperlipidemia (BMI: 31.09 ± 1.51 kg/m2) were randomly and equally divided into four groups (n=15) including HIIT, HIIT+curcumin consumption, curcumin consumption, and placebo-control. HIIT intervention and consumption of 2100 mg of curcumin were performed three times a day for 12 weeks. Sampling was performed 24 hours before the pre-test and 48 hours after the last session. Consequently, IL-6, TNF-alpha and CRP were assayed by ELISA method. Results were extracted using two-way analysis of covariance and Bonferroni post hoc test at the significance level of p<0.05.

    Result

    The results showed that the most significant changes were observed in body mass index with 5.78% decrease (p=0.0001), body fat percentage with 20.62% decrease (p=0.002) and maximum oxygen consumption with 11.74% increase (p=0.04) in the HIIT+curcumin consumption group. Moreover, the interaction effect of HIIT and curcumin consumption significantly decreased TNF-alpha (p=0.01), IL-6 (p=0.01) and CRP (p=0.02). The main effect of HIIT significantly decreased TNF-alpha (p=0.01), IL-6 (p=0.02) and CRP (p=0.03). Also, the main effect of curcumin significantly decreased TNF-alpha (p=0.04), IL-6 (p=0.03) and CRP (p=0.03). The most significant decrease from pre-test to post-test in TNF-alpha (7.87%, p=0.0001), IL-6 (23.09%, p=0.0001) and CRP (53.75%, p=0.0001) was observed in the HIIT+curcumin consumption group.

    Conclusion

    It seems that the HIIT along with curcumin consumption further improves the inflammatory markers of men with type II diabetes along with hyperlipidemia status compared to the effect of each alone.

    Keywords: Interval training, Curcumin, inflammatory markers, Type II diabetes, Metabolic syndrome
  • Seyede Zolaikha Hashemi Chashmi, Soheil Azizi *, Ali Ghaemian, Mahna Gholami Pages 38-52
    Background and Aim

    Exercise training along with green coffee consumption can be considered as an important strategy to control obesity. The aim of present study was to compare the effect of aerobic, resistance and combined exercise trainings along with green coffee supplement on serum levels of irisin, myonectin and insulin resistance in obese women.

    Materials and Methods

    In this quasi-experimental study, 60 women with a range of 25 ± 5 years old and body mass index of 30 ± 5 kg/m2 were purposefully selected and randomly divided into five groups (n=12) as aerobic training+supplement, resistance training+supplement, combination training+supplement, supplement and control. The intensity of aerobic training was considered 50 to 75% of the maximal heart rate and for resistance training it was 55 to 70% of one maximum repetition. Trainings were performed for three days per week during eight weeks. During the same period, green coffee was consumed at a dose of 400 mg daily before dinner. Fasting blood samples were taken 24 hours before the first training session and 48 hours after the last training session. For statistical analysis the covariance and Bonferroni tests were applied for results extraction at the significant level of p<0.05.

    Results

    Serum levels of irisin and myonectin in the both exercised and consumed green coffee, significantly increased as compared to pre-exercise and other groups. Moreover, insulin resistance significantly decreased after aerobic and combination training along with supplement compared to other groups and even before pre-exercise; however, after resistance training and supplement, its amount increased compared to other groups.

    Conclusion

    All three exercises performed together with green coffee supplement, could increase myokines such as irisin and myonectin, in addition it can affecting body composition and weight losing, and also improve insulin action and reduced insulin resistance. However, combined exercise and aerobic training with supplementation produced greater improvements in insulin and insulin resistance compared to resistance training with supplementation.

    Keywords: Exercise, green coffee, myonecti, Irisin, Obese women
  • Afshar Jafari *, Maryam Taghizadfanid, Saeid Nikookhedlat, Yousef Bafandehtiz Pages 54-67
    Background and Aim

    Gastrointestinal symptoms (increased intestinal damage, permeability & endotoxemia) are common and a limiting factor in acute, and prolonged strenuous exercises. Based on the ambiguous acute and chronic effects of high-intensity interval training (HIIT) on gastrointestinal function, this study was conducted to identify the effect of one-session and eight-week HIIT on some gastrointestinal syndrome markers in female athletes.

    Materials and Methods

    Twenty athlete’s girls participated in a quasi-experimental design that were allocated into equal groups: the control group (n=10) and HIIT (n=10). The single-session sports protecol consisted of 18 times of running 400 meters with an intensity of 100 to 110% of the maximal oxygen consumption, which increased from nine to 18 repetitions of 400 meters during the training period (eight weeks). Blood samples were collected immediately before and two hours after exercise protocols. Serum intestinal fatty acid-binding protein (I-FABP), Zonulin, lipopolysaccharide (LPS), and immunoglobulin M (IgM) markers were assessed using ELISA method. Data was analyzed using repeated-measures analysis of variance and Wilcoxon at a significance level of p<0.05.

    Results

    One-session acute HIIT induced a significant decrease in IgM, and increases in I-FABP, Zonulin and LPS concentrations at the beginning and end of the training period (p<0.05). However, the acute increased response in Zonulin at the beginning; and Zonulin and IgM at the end of the training period returned to baseline levels after two hours of recovery. The LPS and IgM concentrations differences between the control and HIIT groups were not significant after eight weeks of training (p>0.05).

    Conclusion

    An acute HIIT session may increase permeability of I-FABP and gastrointestinal endotoxemia. However, the positive adaptations resulting from HIIT (eight weeks) can improve the exercise-induced response of intestinal integrity markers in female athletes.

    Keywords: Intense interval exercise, Intestinal damage, Intestinal permeability, Gastrointestinal syndrome
  • Sepideh Poursadeghi *, Majid Kashef, Fereshteh Shahidi Pages 68-77
    Background and Aim

    The cardiovascular disease is due to the some disorders in the cell death as the form of abnormal increased or decreased. Exercise is a strong physiological stimulus that directly or indirectly affects the process of apoptosis by means of a number of extracellular and intracellular signaling pathways. The aim of this study was to examine the effect of aerobic exercise in water on the genes expression of Apaf-1, cytochrome C and caspase-9 in heart tissue of rats which were injected with hydrogen peroxide.

    Materials and Methods

    Twenty four male Wistar rats with an approximate weight of 190±10 grams were randomly divided into four groups including hydrogen peroxide, hydrogen peroxide+training, sham and control groups. The aerobic exercise protocol were performed with duration of 60 minutes in each session, six weeks and five days per week in water. All groups, except the control and sham groups, were injected intraperitoneally with one mill mole of hydrogen peroxide. Forty eight hours after the last training session with 10 to 12 hours of fasting, the rats were anesthetized with CO2 gas and their tissues were dissected. In order to measure genes expression using the Real Time-PCR method, one-way analysis of variance and Scheffe’s post hoc tests were applied for data analysis at significance level of p≤0.05.

    Results

    The results indicated that intraperitoneal injection of hydrogen peroxide increased the genes expression of the internal apoptotic pathway compared to the sham and control groups (p=0.0001); while by adding six weeks of aerobic exercise in water, genes expression of Apaf-1, cytochrome C, and caspase-9 in the hydrogen peroxide+training group was significantly decreased compared to the hydrogen peroxide group (p=0001).

    Conclusion

    It appears that aerobic exercise in water reduces the undesirable effects of apoptosis of heart tissue, less cytopathic and ultimately, it causes health of the body.

    Keywords: Water aerobic exercise, apoptosis, Gene Expression
  • Leila Ghazaleh *, Zohre Cheshomi, Rasoul Eslami Pages 78-87
    Background and Aim

    The results of researches in the field of the effect of neuromuscular fatigue on muscle co-contraction are inconsistent and unclear. The cause of these contradictions can probably be seen as a result of the difference in the type of fatigue protocols in terms of the training load during resistance activity. Therefore, the aim of this study was to compare the effect of two protocols of fatigue caused by strength and endurance repetitions in resistance activity on muscle co-contraction during leg press movement.

    Materials and Methods

    Ten healthy active women (age: 24.2 ± 7.97 years) participated in this study. The participants referred to the laboratory in three separate sessions. In the first session, the amount of weight was determined for one repetition maximum (1RM) in the leg press movement. The second and third sessions, strength and endurance fatigue protocols in leg press movement were performed by the subjects with 90 and 50% of 1RM, respectively. The electrical activity of four selected muscles (rectus femoris, vastua lateralis, vastus medialis and biceps femoris) during leg press movement was recorded by a wireless electromyography device (Noraxon). The co-contraction of the muscles in three repetitions of the set of repetitions of leg presses (before fatigue, middle and exhaustion) was calculated for each subject and entered into statistical analysis. Data were analyzed using repeated measures analysis of variance.

    Results

    Co-contraction of rectus femoris and biceps femoris muscles (p<0.03), vastus lateralis and biceps femoris (p<0.01), as well as vastus medialis and biceps femoris (p<0.01) significantly decreased due to fatigue. However, the co-contraction value of vastus lateralis and vastus medialis muscles did not change significantly due to fatigue. The mentioned changes were the same in both types of fatigue protocols due to strength and endurance repetitions (p>0.05).

    Conclusion

    Both types of fatigue protocols induced by strength and endurance repetitions in resistance activity led to a decrease in co-contraction in three pairs of four selected muscle pairs. The important finding of the present study was the lack of difference in the effect of fatigue protocol caused by strength and endurance repetitions on muscle co-contraction.

    Keywords: Fatigue, resistance training, Muscle co-contraction, Exhaustion